Aloldal top

Szemhéjplasztika

A szemhéjak bőre a kor előrehaladtával meglazul, ráncosodik, a felső szemhéj lógni kezd, az alsó szemhéjon táskák jelennek meg, melyek jelentősen öregíthetik az arcot.

A SZEMHÉJPLASZTIKA LÉNYEGE
• a szemhéjak kisimítása a megnyúlt bőrfelesleg kimetszése által, vagy
• a szemgolyót körülvevő zsírszövet, illetve a szemhéj izomrostok elődomborodásának megszüntetése, vagy
• a szöveteinek jelentős meglazulása miatt kifordult alsó szemhéj korrigálása.

A műtéttel nagyon látványos eredmény érhető el, mely azonban nem tart egy életen át, a szemhéjak meglazulása 10-12 év után ismét kialakulhat. Ilyenkor újabb műtét végezhető. A műtét ritkán szükséges 35 éves kor előtt, felső korhatára nincs. A páciensek között nők és férfiak egyaránt előfordulnak. Fontos tudni: az ún. szarkalábakra, a szemkörnyéki finom kis ráncokra a műtét nem alkalmas. Ezeket injekciós technikákkal lehet kezelni.

A MŰTÉTI METSZÉSEK ÉS HEGEK
A műtét során metszéseket ejtünk a szemhéjak bőrén. A felső szemhéj esetén a heg a szemhéj pereme felett 8-10 mm-rel fut a belsőtől a külső szemzugig, ott ahol nyitott szemnél egy visszahajlási redő képződik. Alul ez a heg közvetlenül a pillasor alatt fut 1-2 mm-rel. Bár ezek a hegek végleg megmaradnak, általában olyan vékonyak, hogy még smink nélkül sem feltűnőek.

Kétoldali teljes alsó-felső szemhéjplasztika 2-3 órát is igénybe vehet. Ritkán történik altatásban a műtét, mivel a páciens részéről bizonyos együttműködésre van szükség a műtét során (pl. szemet kinyitni, becsukni, felfelé nézni). Az érzéstelenítő injekció kellemetlen, de rögtön hat, s ezután már fájdalom nincs.
A műtét végén a sebet a hajszálnál vékonyabb fonallal összevarrjuk, és a szemhéjakat vékony ragasztócsíkokkal rögzítjük. A látást ez a kötés nem zavarja. Rövid pihenés és 40-50 perc jegelés után hazamehet a páciens.
A műtét után a szemhéjak lilásan elszíneződnek, megduzzadhatnak a véraláfutás következtében. Ezek természetes jelenségek, 7-12 nap elteltével maguktól megszűnnek. Előfordul, hogy a duzzanat miatt a szemek zárása átmenetileg nem tökéletes, ill. az alsó szemhéjak a szemgolyótól kisfokban elválhatnak. Ez könnyezést is okozhat, de csak átmenetileg, néhány héten belül ezek a panaszok megszűnnek.

A MŰTÉT UTÁNI FONTOS TUDNIVALÓK

A műtét után néhány napig otthon kell pihennie a páciensnek (ágynyugalom!). 3 napig kissé megemelt felsőtesttel, több párnával kell feküdni, aludni. Televíziózás, olvasás helyett zene- vagy rádióhallgatás javasolt. A negyedik naptól laposan is fekhet. Ekkor már könnyű fizikai aktivitás megengedett, séta, ülő vagy szellemi munka is.
Kerülni kell a hajolgatást, nehezebb súly emelését, csípős, fűszeres ételek fogyasztását. Első 1-2 nap a műtött területet lehet jegelni (napi néhány alkalommal 10-15 percig). Fájdalom általában nem jelentős, első - második éjszaka lehet szükség enyhe fájdalomcsillapítóra. Víz a negyedik napig nem érheti a sebet.
Váladékozás esetén kamillás vattával kell a szemrést kitörölni. Intenzívebb mozgás, nehéz fizikai munka, sportok, általában két hét után végezhetők. A szemhéjakat a műtét után két hétig nem szabad sminkelni.

LEHETSÉGES SZÖVŐDMÉNYEK
• bevérzés: nagyon ritka a szemüreg felé történő jelentősebb bevérzés, melynek jele a szem körüli feszítő fájdalom és a látásélesség romlása, ilyenkor sürgősen értesíteni kell az operáló orvost. A szemgolyó fehér területén látható piros elszíneződés szintén bevérzésre utal, mely néhány hét alatt magától felszívódik.
• gyulladás: kötőhártya gyulladás 1-2 %-ban fordul elő, kamillázásra, szemcseppre gyorsan javul; a zsírtasakok gyulladása nagyon ritka
• kóros hegképződés: ritka
• a heg húzása a szemhéjat kifordítja: néhány ezrelékes gyakoriság, általában masszírozással megszüntethető, ritkábban újabb műtét szükséges lehet.
• tartósabb könnyezés, vagy szemszárazság: ritka
• a szemhéjak tartós elszíneződése: nagyon ritka.

Hír

Fogfehérítés

Rendelőnkben Zoom típusú UV lámpával végzett fogfehérítési technológiát alkalmazunk.

Tovább
Hír

Day Spa Szépségcsomag

Egésznapos kedvezményes szépségcsomag, hölgyeknek és uraknak.

Tovább
Hír

Lipolézer és presszoterápia

Próbálja ki gépi kezeléseinket, melyekkel centimétereket karcsúsodhat már néhány alkalom után!
 

Tovább
Hír

HIFU - Arclifting mikrofókuszált ultrahanggal -

Műtét nélkül újra fiatalon!

Tovább
SICONTACT - Biztonság a digitális világban