Aloldal top

Mellnagyobbítás

MI IS AZ A MELLNAGYOBBÍTÁS?

Hazánkban az egyik leggyakrabban végzett plasztikai sebészeti beavatkozás az implantátummal történő mellnagyobbítás.

A műtétre több okból lehet szükség:
- fejletlen, kis méretű mellek
- szoptatás után megkisebbedett, deformált mellek
- aszimmetrikus mellek
- fogyás miatt megváltozott mellek
- betegség (mellrák) miatt elvesztett mellek

A mellimplantátumok beültetése történhet a mirigyállomány, vagy a mellizomzat alá. A beavatkozás nem akadályozza a későbbiek során a szoptatást, illetve az emlőn végezhető képalkotó eljárások (CT, MR, UH) kivitelezését.

A mellnagyobbítás 18 éves kor előtt nem ajánlott, mivel ezen életkorig még változhat a nagysága, formája, szimmetriája.

ALKALMAS ÖN A MELLNAGYOBBÍTÁSRA?

A ZENA plasztikai sebészetén orvosaink jelenleg ingyenes konzultáció során megvizsgálják Önt, tájékoztatják a lehetőségekről, árról, a műtét menetéről, a műtét utáni teendőkről. A konzultáció természetesen kötelezettségtől mentes! Ezek után különböző vizsgálatokra küldik Önt (laborvizsgálat, ultrahang, EKG, 40 évét betöltött pácienseink esetén mammográfiás vizsgálatra is), melyek eredményei birtokában kiderül a műtétre való alkalmasság.

Érdemes a konzultációra előre felkészülni kérdésekkel, melyeket az orvosnak tesz fel, milyen elvárásai vannak a beavatkozással kapcsolatban, kórtörténettel, mellyel nagymértékben megkönnyíti az Ön, és orvosa dolgát. Fontos, hogy Ön a konzultáció során minden egyes kérdésére megkapja a választ! Ez elengedhetetlen a bizalom kialakulásához.

OKOZHAT- E BETEGSÉGET, MELLRÁKOT A BEÜLTETETT IMPLANTÁTUM?

A mellek ellenőrzése, önvizsgálata az implantátumok nélkül is elengedhetetlen. Emlőnagyobbítást követően évente vizsgálni kell az implantátumok, mellek állapotát. Ultrahang vizsgálattal azonnal kimutatható az implantátumok állapota, elhelyezkedése.
Az Amerikai Tudományos Akadémia 400 oldalas tanulmánya bebizonyította, hogy az implantátumoknak nincs köze a rákos megbetegedésekhez. Azok kialakulása inkább genetikai adottságoktól, környezeti ártalmaktól, nem megfelelő életmódtól, rengeteg egyéb tényezőtől függhet és kialakulásának esélye nem magasabb az emlőnagyobbításon átesett páciensek esetében.

MILYEN IMPLANTÁTUMOT HASZNÁLUNK?

A Zena beauty + med centerben kohezív szilikon géllel töltött implantátumok kerülnek beültetésre. Az ilyen kohezív géllel töltött implantátumok héjszerkezete a gél mikroszkopikus szivárgásának lehetőségét minimálisra csökkentette. Ha egy ilyen implantátumot kettévágnánk, akkor sem folyna szét a benne lévő töltőanyag, ezáltal nem károsítja a környező szöveteket.
Az implantátum felszínét tekintve lehet sima, vagy texturált felületű, alakját tekintve kerek vagy csepp alakú (anatómiai).
Plasztikai sebészetünkön kizárólag olyan implantátumokkal dolgozunk melyek az Európai Unióban kötelező FDA, CE minősítéssel és élethossz garanciával rendelkeznek.

Garancia főbb jellemzői:

A gyártó minden implantátumra életre szóló termék garanciát vállal. Ez a speciális garancia a beteg számára további költséget nem jelent, benne van a termék árában és az implantátum beültetésekor lép életbe.
A gyártó minden anyaghibából, vagy gyártási hibából történő implantátum károsodás előfordulása esetén az implantátumot ingyenesen kicseréli.
• tok zsugorodás,
• ezek következményeként kialakuló toksérülés/szakadás
• implantátum deformálódás
• minden esetben mindkét implantátumot kicserélik, attól függetlenül, hogy csak az egyiknél merült fel probléma
• a cserénél a gyártó bármely terméke választható

A garancia nem érvényes:

• ha az implantátum művi úton (pl. műtét közben, baleset során) sérül
• a beültetést követően esztétikai problémák alakulnak ki
• nem terjed ki a csere során felmerült műtéti költségekre

HOGYAN TÖRTÉNIK A MŰTÉT?

A műtét altatásban történik, mivel ez a páciensnek kényelmesebb, és biztonságosabb. A műtét előtt általános laborvizsgálatok (labor, vizeletvizsgálat, ultrahang, EKG) szükséges, mely klinikánkon is végezhető. Mammográfiás vizsgálat 40 év felett szükséges.
Az implantátumot rövid 4-5 cm-es metszésen keresztül lehet a szövetek mögé behelyezni. Ez történhet: a bimbóudvar szélén vagy a mell alatti, ún. áthajlási redőben. Az operált területre a műtét végén kötés kerül és egy speciális kompressziós melltartót kap a páciens. A műtét átlagos időtartama egy- másfél óra.

HOGYAN TELIK A MŰTÉT UTÁNI IDŐSZAK?

Pihenés: Klinikánkon egy éjszakát kell eltöltenie a páciensekneka post- operatív őrzőben. A műtét után kb. 7-10 nap otthoni pihenés szükséges, mely kímélő életmódot jelent. Minimálisra kell csökkenteni minden fizikai aktivitást. A 7-10. nap után könnyebb fizikai vagy szellemi munka, irodai ülőmunka stb. már végezhető. Az első két héten kb. két alkalommal kell kontrollra, kötéscserére jelentkezni, majd kb. a 12-16. napon történik a varratszedés.

Fájdalom: Tompa feszítő jellegű fájdalom (nem kibírhatatlan és fokozatosan csökkenő erősségű) az első 3-4 napban. Egyszerű fájdalomcsillapítók (Algopyrin, Cataflam) segítenek. Az első 1-2 napon jelentkezhet hőemelkedés. A 4-5. napon enyhe viszkető érzés a behatolás területén a sebgyógyulás jele. Kellemetlenséget okozhat, ebben az időszakban nem szabad hason aludni.
A műtét után két héttel már visszatérhet a megszokott életvitel, folytatható a munka, külföldön élő páciensek hazautazhatnak. Kompressziós melltartó viselése a műtét után 4-5 hétig ajánlott. Néhány hónapig azonban még továbbra sem javasolt az intenzív sport (tenisz, úszás, torna, tánc, aerobic). Szolárium, szauna 8 hétig nem javasolt, majd utána is fél évig fényvédő krém használata szükséges lehet. Fontos a melltartó viselése is még további 2-3 hónapig, de ilyenkor már csak nappal. A műtét körüli időszakban a dohányzás mellőzése ajánlott.

(K.P.)

Hír

Splendid

Sebészeti beavatkozás nélkül, plazmatechnológiával!

Tovább
Hír

HIFU - Arclifting mikrofókuszált ultrahanggal -

Műtét nélkül újra fiatalon!

Tovább
Hír

Lipolézer és presszoterápia

Próbálja ki gépi kezeléseinket, melyekkel centimétereket karcsúsodhat már néhány alkalom után!
 

Tovább
Hír

Day Spa Szépségcsomag

Egésznapos kedvezményes szépségcsomag, hölgyeknek és uraknak.

Tovább
SICONTACT - Biztonság a digitális világban