Aloldal top

Lipogems

 

LIPOGEMS® Zsírátültetéses Kezelés

A LIPOGEMS® egy egyszer használatos, zárt rendszerű, az FDA ( Food and Drug Administration – USA ) által is engedélyezett eszköz a zsírszövet feldolgozására és azonnali injektálására. Az így előállított, nem expandált (enzimes laboratóriumi sejtszaporításon át nem esett) és mikro-frakturált (felaprított) autológ zsírszövet különböző betegségek kezelésére, illetve szépészeti beavatkozásokhoz használható.

Egyszerűen fogalmazva, a LIPOGEMS® forradalmian új módja az eltávolított zsírszövet felhasználásának, megőrizve annak teljes, regeneratív tulajdonságokkal rendelkező mikrokörnyezetét.

Mitől olyan egyedi a LIPOGEMS®?

Fontos jellemzője a rendszernek, hogy egy azonnali, kizárólag fizikai behatásokon alapuló enzim-mentes eljárás alkalmazásával megőrzi az ép sztróma vaszkuláris frakcókat, (kép) a mezenchimális őssejtek mellett támogató pericitákat és citokineket, valamint a kötőszöveti mátrixot.

A más eljárások által alkalmazott technológiák és egyéb zsír-feldolgozási módszerek figyelmen kívül hagyják a természetes és gyógyászati környezet összességét.

Szakítva az eddig elfogadott általános vélekedéssel, kijelenthető, hogy a zsírszövet egy nagyon dinamikus és aktív biológiai szövet. Nem csak mezechimális őssejtek (MSCs), de növekedési faktorokat, támogató sejteket, azaz pericitákat (jobb oldali kép), és gyógyító fehérjéket, azaz citokineket is tartalmaz. (a citokinek a sejtek közötti információ továbbításában elengedhetetlen, kis molekulatömegű proteinek. Minden maggal rendelkező sejt termel citokineket, amik más sejtek működését befolyásolják. A citokinek nélkül az őssejt nem tudja, mit kell tennie!)

Ma már tudományos tényként kezelhető, hogy a zsírszöveg is megfelelő arányban tartalmaz természetes regeneratív tulajdonságokkal rendelkező sejttípusokat.

Ennek következtében, a zsírszövet pl. a csontvelőből származó hasonló tulajdonságú sejtek kinyerésének megfelelő alternatívája.

További előnye, hogy szinte korlátlanul (gyorsan megújul), bármely életkorban, nagyon könnyen hozzáférhetően rendelkezésre áll (nincs szükség fájdalmas csontvelő eltávolításra) de problémát jelent, hogy a kritikus sejtek és citokinek be vannak ágyazva a zsír-mátrixba.

A zsír, laboratóriumi körülmények között, enzimek segítségével oldható, és a kívánt sejttípusok szaporíthatók (poliferáció).

A folyamat hosszadalmas, költséges, és nem mindig biztosítja a kívánt sejtek olyan arányú túlélését, mint a LIPOGEMS® biztosíthatja.

Megjegyzés:

A laboratóriumi, enzim-alapú eljárásokat az FDA külön hozzájárulása és kutatási engedélye nélkül tilos alkalmazni az USA-ban!

A LIPOGEMS® technologia egyedisége és forradalmisága

abban rejlik, hogy egy zárt, steril készülék segítségével a zsír égy minimális, enzim-mentes  kezelésen  megy keresztül. Ez a zsírcsomók fokozatos méretcsökkentését, valamint a gyulladáskeltő olajok, vérmaradványok és egyéb szükségtelen sejttípusok eltávolítását is jelenti.

Mindezt kizárólag fizikai behatások és különböző szűrők segítségével, ami egyben biztosítja a sejtek – a természetben is előforduló fizikai sérülések (pl.: konyhai balesetek, törések, zúzódások, stb.) alkalmával bekövetkező – aktiválását, a regeneratív hatások azonnali és széles spektrumú beindítása érdekében.

A Megfelelő szövetállomány kinyerése z infúziókhoz is használt steril sóoldatban is történik, ami légmentes, a szervezeten belül mikro-környezethez nagyon hasonló körülményeket biztosít és minimalizálja a sejtek sérülését.

Ennek következtében, kimagasló hatásfokkal őrizhető meg a teljes, természetes szövetközeg.

Ebből adódóan, kihasználható az így elérhető maximális regeneráló képesség.

Fontos megjegyezni, hogy a LIPOGEMS® nem egy egyszerű – vagy kizárólag – őssejt terápia. Sokkal inkább egy átfogó regeneráló kezelés.

Kevéssé ismert tény, hogy ha a sérült területre tisztán csak őssejtet fecskendezünk, a sejtek többsége elpusztul. Ahogy az előzőekben említettük, a mezenchimális őssejteknek egyéb sejtek és proteinek támogatására van szüksége ahhoz, hogy gyógyító, regeneráló tevékenységüket ki tudják fejteni. Az úgynevezett „őssejt” kezelésekkel szemben a LIPOGEMS® legnagyobb – és kifejezetten egyedi – előnye a zsírszövetbe zárt teljes gyógyító környezet gondos felhasználása és pontos befecskendezése.

A LIPOGEMS® eljárás célja a szövetek természetes gyógyhatásának kiaknázása és felhasználása számos betegség kezelésére és a szépészeti regenerációs beavatkozások során.

Hogyan történik a LIPOGEMS® kezelés?

Először a bőr érzéstelenítésére kerül sor a lokális anesthesiával.

Ezután egy vékony, tompa hegyű kanült vezetnek a zsírrétegbe, ahová steril sóoldat és érzéstelenítő keverékét szivárogtatják be.

Körülbelül 15 perc alatt az érzéstelenítés kifejti hatását.

Érzékenyebb páciensek, illetve olyan kezelések esetén, amikor ez indokolt, központi fájdalomcsillapítás, vagy akár altatás is alkalmazható.

 

Mi a LIPOGEMS?

A Lipogems a pácienstől zsírleszívással vett, tisztított és mechanikusan feldolgozott zsírszövet, amelyet a betegséggel érintett helyre ültetnek be, ahol a sérlt szövet regenerálást és helyreállítást igényel.

A LIPOGEMS tulajdonságai

A Lipogems a zsírszövetben túl nagy számban kapillárisokat tartalmaz, amelyekben pericitáknak nevezett perivasculáris sejtek találhatók. A zsírszövet mechanikus felaprítása révén, a szövet és a sejtek széttagolása következik be, ennek következtében pereciták szabadulnak fel, amelyek ezt követően Mezenhimális Őssejté alakulnak. Különböző szakosodott sejtekké képesek alakulni, mint pl. a: porc, izom, csont, ín, ínszalag és zsír. A Mezenhimális Őssejtek fékezik a hegesedési folyamatokat, növelik az erezettséget, leállíthatják az oxigénhiány következtében beálló sejthalál folyamatás és ténylegesen erősítik a szövetek természetes regeneráló képességét. Az LL 37 protein természetes antibiotikum révén, a Mezenhimális Őssejtek gyulladásgátló és baktericid tulajdonsággal rendelkeznek.

Ezen okok miatt a Lipogems a regeneratív orvoslás értékes eszköze, amely számos betegség kezelésében alkalmazható, többek között nehezen gyógyuló sebek, égési sérülések, vizelet és széklet inkontinencia, ízületi degeneratív elváltozások, csont- és porcszövet rekonstrukció, porckorong degeneratív elváltozások esetén, továbbá plasztikai és esztétikai sebészetben is széles körűen alkalmazott.

LIPOGEMS

Az esztétikai orvostudományban és plasztikai sebészetben

A Lipogems nagy mennyiségű őssejtet tartalmaz, ezáltal testünk különböző részeinek, pl. arcból és kézből jelentős megújítását és fiatalítását teszi lehetővé. A kezelés kismértékben ivazív és azonnali, nincs szükség laboratóriumi körülmények közötti sejt poliferációra, a hatás pedig azonnal látható.

A terápia középkorú emberek számára rendeltetett, akiknél zsírszövettömeg csökkenés, valamint kismértékű szövetösszeomlás és feszesség-vesztés következett be. A kezelés eredménye a fiatalabb arcbőr visszanyerése, az arcforma javítása és a kívánt helyeken a szövet térfogatának növelése.

A módszer nem csak az arcon alkalmazható, hanem mell- és fenéknagyobbításnál, a vádli és a kézfej területén, valamint nehezen gyógyuló sebekre is.

Az eljárás a kiválasztott területekről a zsírszövet leszívásából, majd rövid előkészítés utána kész készítmény bőr alatti szövetbe való befecskendezésből áll. A LIPOGEMS javítja a vérkeringést, táplál, gyulladás gátló és térfogat növelő. A kezelések végezhető helyi, vagy érzékenyebb páciensek esetében intravénás érzéstelenítéssel is. A kezelés után előfordulhat minimális duzzanat, mely 48órán keresztül fennállhat.

Előnyök:

·         Saját, feldolgozott zsírszövet-átültetés, kilökődés kockázata nélkül

·         Helyi érzéstelenítés – a kezelés után a páciens hazamehet

·         Nem lép fel duzzanat és véraláfutás

·         A bőr felülete táplált/regenerált

·         Hosszantartó hatás

 

Lipogems az ortopédiában és sportorvoslásban

Az őssejtek átalakulhatnak a szervezet valamennyi szakosodott sejtévé, ami egyedülálló tulajdonság, valamint gyulladás gátló hatásuknak köszönhetően a szövet regenerációnak megfelelő körülményeket teremtenek. A vékony tűvel végzett zsírleszívás során őssejteket nyerő Lipogems Technlógia nagy mennyiségű, milliókban számlált őssejt előállítását teszi lehetővé, ennek köszönhetően a károsodott sejtek rekonstrukcióját megcélzó regenerációs terápiához alkalmazható. Az eddig alkalmazott módszerek nem tehették lehetővé a sejtek ilyen nagy számban való elérését, vagy több hetes laboratóriumi körülmények között történő sejttenyésztést igényeltek, ami viszont a klinikai felhasználásukat korlátozta.

A Lipogems eljárás a kiválasztott területről zsírszövet leszívásából, majd rövid előkészítés után a kész készítmény érintett helyre való befecskendezéséből áll. Az átültetett készítmény a szervezet természetes regenerációs folyamatait erősíti. A kezelések végezhetők helyi, vagy az érzékenyebb páciensek esetében intravénás érzéstelenítéssel is. A Lipogems egyik fő előnye az alacsony invazívitása, azonnali jellege (nem áll fenn a laboratóriumban történő sejt poliferáció szüksége), továbbá az egész eljárás kevésbé traumatikus. A Lipogems kezelés nem igényel kórházi tartózkodást, befejezte után a páciens néhány órán belül már haza is mehet. 

Fő javallatok a Lipogems alkalmazására

·         Ízületek és inak degeneratív elváltozásai

·         Enthesopathies (azaz teniszkönyök, golfkönyök és patellacsúcs szindróma)

·         Csont- és porcszövet rekonstrukció

Hír

HIFU - Arclifting mikrofókuszált ultrahanggal -

Műtét nélkül újra fiatalon!

Tovább
Hír

Splendid

Sebészeti beavatkozás nélkül, plazmatechnológiával!

Tovább
Hír

Day Spa Szépségcsomag

Egésznapos kedvezményes szépségcsomag, hölgyeknek és uraknak.

Tovább
Hír

Lipolézer és presszoterápia

Próbálja ki gépi kezeléseinket, melyekkel centimétereket karcsúsodhat már néhány alkalom után!
 

Tovább
SICONTACT - Biztonság a digitális világban