Aloldal top

Injekciós arcfiatalítás

Keskeny ajkak megvastagítására, teltebbé tételére, az arcon kisebb - nagyobb ráncok elsimítására, kezelésére, az arckontúr kisebb megváltoztatására az elmúlt években, évtizedekben egyre több egyszerűen injekcióval beadható feltöltő anyagot fejlesztettek ki.

Közös jellemzőjük, hogy használatukkal egyszerű, néhány perces ambuláns kezelés során, azonnal látványos eredmény érhető el.
Mellékhatások minimálisak, szövődménylehetőség nagyon csekély, utókezelés nem szükséges.

Az injekciós kezelés az arc következő területein alkalmazható: szemöldökök közötti függőleges ráncok, homlok vízszintes ráncai; nevetőráncok; külső szemzugtól oldalra eső szarkalábak; alsó vagy felső ajak körüli, időskori finom függőleges ráncok; besüppedt hegek kiemelése; orrhát kisebb egyenetlenségei; ajakvastagítás; szemgödör alsó pereme (árkok); állcsúcs, illetve a legújabb 3 dimenziós arc volumen töltő technikák, amelyekkel az arcplasztikához hasonló, látványos eredmények érhetők el.

HYALURONSAV
Az egészséges bőr egyik, nagy mennyiségben előforduló alkotórésze. A bőrben vizet köt meg, így biztosítva annak feszességét, hidratáltságát és természetes rugalmasságát A hyaluronsav koncentrációja az életkor előrehaladtával csökken, megindul a bőr öregedési folyamata, melynek jele többek között a ráncok kialakulása, a rugalmatlan bőr. A hatás 6-12 hónapig tart.

TEOSYAL
Korszerű és biztonságos svájci ráncfeltöltő anyag, alkotóeleme a hyaluronsav. A Magyarországon forgalomban lévő töltőanyagok közül a legmagasabb hyaluronsav koncentrációval rendelkezik. Hatékony és tartós eredményt biztosít. Speciális készítmények vannak a különböző típusú ráncok kezelésére, illetve az ajak töltésére. A legújabb készítmények érzéstelenítőt is tartalmaznak, így a kezelést minimális kellemetlenség mellett el lehet végezni.

RADIESSE

Német termék, amely napjainkban az egyik legkorszerűbb ránc és volumentöltő anyag. 2 lépcsős hatása van. Először egy gél-mátrix biztosítja a volumenhatást, majd néhány hét alatt felszívódik. Később a calcium-hydroxylapatit mikroszemcsék körül kollagéntermelés stimulálódik, amely kb. 2-3 hónap alatt természetes volumenhatást biztosít. Nemcsak az arc, hanem a kéz és a dekoltázs régió ráncaira is kitűnően használható. Eredménye aránylag tartós, kb. 1,5-2 év.
Idővel teljes mértékben lebomlik, felszívódik. A kezelés sokszor ismételhető, ill. korrigálható. Nem állati eredetű, így a készítmény beadása előtt nincs szükség allergiatesztre.
Az anyag különlegesen rugalmas, így nem kell tartani a töltőanyag csomósodásától. Egyaránt alkalmas a női és férfi páciensek igényeinek teljes körű kielégítésére
Tartós, évtizedekig tartó hatású készítményeket (mint például: artecoll, dermalive, aquamid, outline) nem használunk plasztikai sebészetünkön, mivel az arc a korral változik, a ráncok átrendeződhetnek, és a ma beadott végleges hatású készítmények évtizedek múlva előnytelen megjelenést mutathatnak.
A jelentősen megduzzasztott ajkak 20-30 éves korban lehetnek attraktívak, előnyösek, de 20-30 év múlva esetleg groteszkké, nevetségessé válhatnak. Ebből a szempontból a felszívódó anyagok, ha fajlagosan drágábbak is, előnyösebbek, mivel a kezelés mindig igazodik az arc aktuális állapotához.
A fenti anyagokat nagyon vékony tű vagy kanül segítségével juttatjuk a kezelendő terület bőrébe. Amennyiben a bőrterület előzetes érzéstelenítése szükséges, úgy azt a kezelés előtt 15-30 perccel felhelyezett érzéstelenítő-kenőccsel végezzük. Így 60-70 %-os érzéstelenséget lehet elérni. Ajakfeltöltés előtt alkalmazhatunk érzéstelenítő injekciót. A kezelés területtől függően 10-40 percig tart. A hatás rögtön jelentkezik, kivétel ez alól az ajakvastagítás, melynél az eredmény csak kb. egy hét után látható és addig kisebb egyenetlenség is előfordulhat az ajkakon.

SZÖVŐDMÉNYEK

• allergiás reakció (bőr gyulladása, helyi duzzanat, bőrvörösség, érzékenység): ezrelékes valószínűségű, általában a kezelést követő 12-48 órán belül elmúlnak
• az anyag helyén tapintható csomó képződése: néhány százalékban fordul elő
• az anyag a vártnál jóval gyorsabban szívódik fel egyéni alkati kötőszöveti sajátosságok miatt (ritkán)
• a tűszúrás előidézhet herpesz kiütést, ha korábban már volt a páciensnek
• aszpirin vagy hasonló hatású szer szedése a beadás területén okozhat vérzést, bevérzést.

A KEZELÉSEK UTÁN ÁLTALÁBAN A KÖVETKEZŐKET KÉRJÜK BETARTANI

• 2 napig ne érintsük, nyomkodjuk a kezelt területet, ajakfeltöltés vagy ajak körüli kezelések után tartózkodjunk a sok beszédtől (pl. előadástartás), nevetéstől.
• 1 nap után óvatosan meg lehet mosni, akár szappannal is a kezelt területet, és sminket is lehet alkalmazni.
• Amíg a kezdeti duzzadtság és bőrpír nem múlik el teljesen, a területet nem szabad kitenni erős hőhatásnak (napozás szolárium, extrém hideg).
• Ajakvastagítás után legalább 1 hónapig ne végeztessünk kozmetikusunkkal tartós ajakkontúrt, tetoválást.
NEM JAVASOLJUK A KEZELÉSEKET
• bizonyos esetekben, ha a páciens lidocainra allergiás.
• fennálló bőrbetegségek, herpesz esetén
• súlyos allergia esetén
• autóimmun betegségben szenvedőknél
• véralvadásgátló készítmények szedése (aspirin, heparin, sincumar) esetén.


(K.Gy.)

Hír

Day Spa Szépségcsomag

Egésznapos kedvezményes szépségcsomag, hölgyeknek és uraknak.

Tovább
Hír

Splendid

Sebészeti beavatkozás nélkül, plazmatechnológiával!

Tovább
Hír

HIFU - Arclifting mikrofókuszált ultrahanggal -

Műtét nélkül újra fiatalon!

Tovább
Hír

Lipolézer és presszoterápia

Próbálja ki gépi kezeléseinket, melyekkel centimétereket karcsúsodhat már néhány alkalom után!
 

Tovább
SICONTACT - Biztonság a digitális világban