Aloldal top

Hasplasztika

HASPLASZTIKÁRA A KÖVETKEZŐ ESETEKBEN LEHET SZÜKSÉG

• Terhesség vagy nagyfokú fogyás után a kitágult, megnyúlt bőr nem képes visszahúzódni eredeti állapotára, petyhüdt, lógó marad.
• A bőr feszessége a kor előrehaladtával csökken, mely általában szintén kezelhető hasplasztiká valamelyik formájával.
• A hasfal meglazulása, sokszor a hasfal izomrostjainak szétcsúszása következtében. Előfordul, hogy a bőr megnyúlásához jelentősebb bőralatti zsírlerakódás társul.

A MŰTÉT

A műtét lényege: a köldök alatti bőrfelesleg, illetve a zsírfelesleg eltávolítása, majd a has bőrének megfeszítése. Ha szükséges elvégezzük a hasfal izomzatának helyreállítását is.

A műtét időpontja: szülés után általában egy-két évvel javasolt.

Jelentős kövérség esetén, ha a bőralatti zsírréteg különösen a köldök felett vastag, a hasplasztika előtt fogyókúra javasolt, mellyel javítható a műtét eredményessége és fokozható a biztonsága. Ritkábban zsírleszívással vékonyítjuk el a zsírréteget a műtét során. A hasplasztika altatásban történik, előzetes labor (vér, vizelet), EKG kivizsgálást követően. A műtét során metszést ejtünk a két csípőtövis között alul, a hasat borító bőr-zsír lebenyt a hasfalról felemeljük a bordaív magasságáig (a köldök körbemetszése után), majd a lebenyt megfeszítjük, felesleges részét eltávolítjuk, a köldököt helyreállítjuk.

A köldök körül kis kerek, alig feltűnő, alul a két csípőtövis között hosszabb heg marad vissza, de ez utóbbi bikinivel takarható helyen. A műtét során vékony műanyag csöveket, draineket vezet ki az orvos a sebterületről (a felesleges szövetnedvek elvezetésére), melyeket a műtét utáni harmadik, negyedik napon távolít el.

A klinikán 1-3 nap, utána 2-3 hét otthoni pihenés szükséges (otthon az első 7-10 nap ágynyugalomban!). Ezen idő alatt 3-4 alkalommal szükséges kontrollra, kötéscserére visszajönni, a varratok eltávolítása a 2-3. hét között történik.

A kötés a műtét után haskötőt kell viselni, melyet 6 hétig folyamatosan hordani kell. Varratszedés után a harmadik, negyedik héttől kezdve adminisztratív vagy könnyű fizikai munkát már lehet végezni.

Autót vezetni a negyedik, zuhanyozni a hetedik naptól lehet. A varratszedés után további 1-3 hónapig nem javasolt intenzív fizikai munka, sport, torna, tánc, aerobik. Ezután viszont minden korábban végzett tevékenység folytatható.

ESETLEGES SZÖVŐDMÉNYEK

• utóvérzés vagy gyulladás (3-4%)
• a bőr vagy zsírszövet valamely területének elhalása (1%)
• érzészavar, érzéskiesés a hegvonal feletti néhány cm széles bőrterületen (elég gyakori)
• kóros hegképződés, ún. keloid (csak néhány %), konzervatív kezeléssel vagy hegkimetszéssel korrigálható.

Ezek a panaszok általában spontán, kezelés nélkül is megszűnnek, de ez hosszabb időt is igénybe vehet (akár fél-egy évet).


(P.F.)

Hír

HIFU - Arclifting mikrofókuszált ultrahanggal -

Műtét nélkül újra fiatalon!

Tovább
Hír

Lipolézer és presszoterápia

Próbálja ki gépi kezeléseinket, melyekkel centimétereket karcsúsodhat már néhány alkalom után!
 

Tovább
Hír

Day Spa Szépségcsomag

Egésznapos kedvezményes szépségcsomag, hölgyeknek és uraknak.

Tovább
Hír

Splendid

Sebészeti beavatkozás nélkül, plazmatechnológiával!

Tovább
SICONTACT - Biztonság a digitális világban