Aloldal top

Fülplasztika

Az elálló fülek korrekciója a leggyakrabban végzett esztétikai fülműtét. Ritkább a fülkagylók megkisebbítése, részleges vagy teljes fülhiány pótlása vagy egyéb ritka alaki deformitások korrekciója. A műtétre már 6 éves kor körül sor kerülhet, leggyakrabban gyerekkorban, még az iskolás kor előtt, vagy fiatal felnőttkorban történik, felső korhatára nincs. A beavatkozás viszonylag egyszerű, nem jelent komoly megterhelést a páciensre nézve.

A MŰTÉT

laborvizsgálat (vér, vizelet) szükséges, mely klinikánkon elvégezhető.

A páciens fülkagyló mögött, annak bőre alá kapja az érzéstelenítő injekciót, mely rögtön hat és a műtét során semmiféle fájdalom vagy kellemetlen érzés nincs.

A műtét lényege: a fül formáját meghatározó fülporc átalakítása, meghajlítása, szükség esetén a porc egy részének eltávolítása, majd az új alak rögzítése belső öltésekkel. Ehhez a fülkagyló hátsó felszínén néhány cm hosszú metszést ejtünk, melyet a műtét végén egyetlen öltéssel zárunk, s mely a fül mögötti redőben, rejtett helyen lévő vékony heggel gyógyul.

A fülkagyló külső, látható felszínén műtétre utaló nyom nem lesz látható a későbbiekben, mivel ezen a részen általában nem ejtünk metszést.

A beavatkozás területén nem kell levágni vagy leborotválni a hajat. Az operáció kb. 1 - 1,5 óráig tart, a végén speciális kötés kerül a fejre, mely a füleken, a homlokon és a tarkótájon fut körbe, a fejtetőt pedig szabadon hagyja.

A műtét után rövid, félórás pihenő után kísérővel el lehet hagyni a klinikát. Otthon két - három nap pihenés javasolt, utána könnyebb szellemi vagy fizikai munka végezhető. Kerülni kell az olyan megerőltető sportot vagy fizikai munkát, mely a kötésbe való beleizzadással járhat.

Az első éjszaka panaszokat okozhat, hogy miután az érzéstelenítő hatása elmúlik (műtét után kb. 3-4 óra múlva), enyhe, tompa, égő fájdalom jelentkezhet, mely szokványos fájdalomcsillapítókra javul.

Ez a fájdalom napokon belül csökken, majd megszűnik. A kötés eltávolítása és a varratszedés a 6-9. napon történik. Ilyenkor már látható az alakváltozás, a fül a fejhez simul, de átmenetileg még duzzadtabb, gyűröttebb, illetve rózsaszínűbb/lilásabb lehet.

Ezek az eltérések napokon belül megszűnnek, az eredmény életen át tart. Hajat mosni a kötéslevétel napján lehet, uszoda, fodrász, hajfestés csak 2-3 hét múlva. A kötéslevétel után még két-három hétig körkörös fejpánt pánt viselése szükséges, nehogy a frissen operált fülek alakja deformálódjon.

SZÖVŐDMÉNYEK

  • bevérzés: nagyon ritka kevesebb, mint 1%
  • gyulladás: ezrelékes valószínűségű
  • kóros hegképződés: ritka, keloid hajlam fokozza előfordulási valószínűségét
  • érzészavar, érzéketlenség: 4-5 %-ban fordul elő, néhány héten belül megszűnik.


A műtét a hallást semmilyen formában nem befolyásolja, halláscsökkenés vagy egyéb hallással kapcsolatos probléma még szövődmény esetén sem jelentkezhet.

(P.F)

Hír

HIFU - Arclifting mikrofókuszált ultrahanggal -

Műtét nélkül újra fiatalon!

Tovább
Hír

Splendid

Sebészeti beavatkozás nélkül, plazmatechnológiával!

Tovább
Hír

Lipolézer és presszoterápia

Próbálja ki gépi kezeléseinket, melyekkel centimétereket karcsúsodhat már néhány alkalom után!
 

Tovább
Hír

Day Spa Szépségcsomag

Egésznapos kedvezményes szépségcsomag, hölgyeknek és uraknak.

Tovább
SICONTACT - Biztonság a digitális világban