Aloldal top

Arcplasztika

Az arcbőr a kor előrehaladtával veszít feszességéből, lógni kezd, redők és ráncok keletkeznek rajta. Ez a bőr természetes öregedési folyamata, melyhez hozzájárul az arcbőr alatti mélyebb rétegek (mimikai izomzat, zsírpárnák) gravitáció hatására bekövetkező megereszkedése is.

KLASSZIKUS ARCPLASZTIKA
a teljes arcbőr feszesítése és a felesleges bőr kivágása történik a beavatkozás során, a metszés a halántéki részből indul ki, a fül előtt és mögött folytatódik, a hajjal fedett nyaki részen végződik.. Nagyobb műtéti megterhelést jelent, hosszabb a gyógyulási idő. Általában 50-70 éves kor között kerül rá sor.

MINI ARCPLASZTIKA
csak a fül előtt ejtett metszésből végezzük, főleg az áll vonalában és a nyak felső részén hat, kisebb műtéti megterhelést jelent, kevesebb szövődménnyel jár, rövidebb a gyógyulási idő, már 40 éves kor környékén is végezzük.

Az arcplasztikánál felső korhatár nincs, de feltétele a jó általános egészségi állapot. Bizonyos betegségek (magas vérnyomás vagy cukorbetegség) kockáztatják a műtét sikerét, és könnyen alakulnak ki szövődmények. Veszélyes lehet a dohányzás, ezért a műtétre csak akkor kerülhet sor, ha a megelőző hetekben, hónapokban a páciens tartózkodik a rágyújtástól. A műtét általában helyi érzéstelenítésben történik, de lehetőség van altatásra is.

A MŰTÉTRŐL
A műtét előtt laborvizsgálatok /vér, vizelet, esetleg EKG/ szükségesek. Helyi érzéstelenítésben végzett műtétnél lehetőség van arra, hogy a páciens néhány órás pihenés után hazamenjen. Altatás után egy napot a klinikánkon kell tölteni.

A műtét után a seb területéről vékony draint/műanyag csövet vezetünk ki a termelődő sebváladék elvezetésére, ezt 24-48 órán belül eltávolítjuk. A beavatkozás után két napig nyomókötés kerül a fejre, /csak az arc marad szabadon/, majd további egy hétre lazább kötés szükséges.

Az első napokban az arcon duzzanat, a szemkörnyéken kisebb elszíneződések, bevérzések jelentkezhetnek. Az első hetekben a műtéti terület keményebb tapintata, kisebb egyenetlenségek előfordulhatnak.

A 7-8. naptól már nem szükséges kötés, és a hajat is meg lehet mosni, de az utolsó varratok eltávolítása csak a 10-14. napon történik.

Ezen idő alatt (kb. 2 hétig) otthoni pihenés javasolt, 2-3 alkalommal kontroll vizsgálatra, kötözésre kell visszajönni A műtét után 2-3 napig célszerű magas párnán felpolcolva aludni, és főleg könnyen rágható ételeket fogyasztani. Az első héten tilos a hajolgatás, nehéz tárgyak emelése, minden sport vagy kimerítő fizikai munka.

Tilos továbbá: napozás, szolárium, forró, erősen fűszerezett ételek, alkohol fogyasztása. Hajfestés, sminkelés a harmadik hét után, napozás, szolárium 6-8 hét után lehetséges.

(K.Gy.)

Hír

Lipolézer és presszoterápia

Próbálja ki gépi kezeléseinket, melyekkel centimétereket karcsúsodhat már néhány alkalom után!
 

Tovább
Hír

Splendid

Sebészeti beavatkozás nélkül, plazmatechnológiával!

Tovább
Hír

Day Spa Szépségcsomag

Egésznapos kedvezményes szépségcsomag, hölgyeknek és uraknak.

Tovább
Hír

HIFU - Arclifting mikrofókuszált ultrahanggal -

Műtét nélkül újra fiatalon!

Tovább
SICONTACT - Biztonság a digitális világban