Aloldal top

Implantátum beültetések

A fogászati implantátum lényegében egy mesterséges fog, amely három részből áll. Az alsó, láthatatlan rész maga az implantátum, amelyet szájsebész helyez a szájba, a középső rész az implantátum fej, melyre harmadik elemként a műfog, szakszóval korona kerül.

ELŐZETES KONZULTÁCIÓ

Az implantációk behelyezését előzetes konzultáció előzi meg, hogy kiderüljön, lehetséges-e egyáltalán az eljárás alkalmazása. A konzultáció során a fogorvos felméri, elég erős-e ahhoz a száj csontszerkezete, hogy elbírja a titániumból vagy cirkóniumból készült implantátum csavarokat.

A felmérés során röntgenfelvételeket készítenek a szájról, hogy kizárják azoknak a betegségeknek a lehetőségét, amelyek megakadályoznák a sikeres műtéti eljárást.

AZ IMPLANTÁCIÓ LÉNYEGE

Az implantáció a lehető legkényelmesebb és legbiztonságosabb módja az elveszett vagy súlyosan sérült fogak pótlásának. Lényegében egy új szervet kapunk, amely pontosan ugyanúgy működik, mint egészséges fogaink.

Ezzel az eljárással nem csak egyes fogakat pótolhatnak, hanem fogsort vagy körhidat (több, egymáshoz illeszkedő fogat) is tarthatnak implantátumok. Az implantátummal rögzített fogsor nem mozog, nem kényelmetlen és semmilyen nehézségbe nem kerül viselni, pont olyan, mintha az eredeti fogunk lenne.
A modern fogorvoslás egyik legnagyobb vívmánya, hogy ma már a teljes fogazat pótolható implantátumok és egymáshoz épített koronák, azaz hidak segítségével. Az ilyen eljárással készített pótlásokat még a szakértők sem nagyon tudják megkülönböztetni az eredeti fogaktól.

Cégünk svájci és magyar világmárkákkal dolgozik, amelyek mind Magyarországon, mind Európa más országaiban már bizonyítottak, páciensek százezrei viselik őket biztonsággal.

HOGYAN TÖRTÉNIK A MŰTÉT?

Az implantációs műtét során a fogorvos leginkább helyi érzéstelenítésben vagy altatásban dolgozik. Első lépésként feltárja a fogínyt, majd belehelyezi az állkapocs csontba az implantátumot. Ezt követően összezárja az ínyt, hogy ne érje szennyeződés az új szervet.
Második lépésként, néhány hónappal később, amikor már hozzáforrt a csonthoz az implantátum, felhelyezi az implantátum középső részét, az implantátum fejet, amelyre majd a felépítmény, azaz a fogkorona kerül.
Attól függően, hogy milyen típusú pótlás történik, közbülső lépésként ún. ideiglenes vagy gyógycsavarokat is helyezhet be az orvos, amelyek segítenek tisztán tartani az új szervet és megkönnyítik a későbbi, végleges felépítmények felhelyezését.
Abban az esetben, ha az orvos az előzetes konzultáció során úgy látja, hogy nem elégséges a páciens állkapcsában a csontmennyiség, akkor az implantációt csontpótló műtét is megelőzheti, amely során mesterséges anyagokkal segítik a páciens szájának regenerációját.

MŰTÉT ELŐTTI TEENDŐK

•    Étkezzen a szokásos módon. A megfelelő vércukorszint miatt lényeges, hogy ne éhgyomorral érkezzen.
•    Bőven igyon folyadékot!
•    Pontosan tájékoztassa az orvost a betegségeiről és a gyógyszerekről amiket szed. Gyógyszereit a műtét napján is a szokásos módon vegye be.
•    Ha vérhígítót szed, mindenképpen tájékoztassa erről kezelőorvosát!
•    Ne dohányozzon, ne igyon alkoholt!

MŰTÉT UTÁNI TEENDŐK


•    A sebet kímélje, nem ajánlott szívogatni és öblögetni.
•    Amíg a zsibbadás tart ne egyen. (Megharaphatja ajkát, nyelvét vagy félrenyelhet)
•  Ha antibiotikum vagy erős fájdalomcsillapító szedésére van szükség, a gyógyszereket és az adagolással kapcsolatos tájékoztatást megkapja a rendelőben a csontpótló műtétet követően. Fontos, hogy az orvos utasításait követve ezeket beszedje!
•   Fogmosás és a seb környékének óvatos tisztítása szükséges, ezért javasoljuk, hogy még a szokásosnál is többet mosson fogat, de kerülje az operált területet! Egy hét után használjon puha fogkefét a műtéti terület tisztítására.
•   Szájzuhany használatát mellőzze 1 hétig.
•   Tanácsoljuk szájöblítő oldat használatát és ha szükséges, fájdalomcsillapító bevételére is szükség lehet.
•   Egy-két napig vérszivárgás előfordulhat, ha nem múlik, akkor forduljon azonnal kezelőorvosához!
•  A műtéti területnek megfelelően arca kisebb-nagyobb mértékben megduzzadhat, ennek megelőzésére és kezelésére jegelés javasolt naponta többször 10-10 perces időtartamokkal.
•   Pépes és tejmentes ételeket fogyasszon a seb gyógyulásáig.
•   A műtétet követő 24 órában ne igyon kávét, teát és alkoholt, ne dohányozzon és ne egyen csípős, fűszeres ételeket.
•   Amennyiben rendellenességet észlel, forduljon kezelőorvosához!
•   Kontrollvizsgálatra, varratszedésre a megbeszélt időpontban jelentkezzen!

MILYEN SZÖVŐDMÉNYEI LEHETNEK AZ IMPLANTÁCIÓNAK?

A fogak implantációval való pótlása a statisztikák szerint az esetek 99%-ban sikeres. Sajnos a maradék 1%-ban előfordulhat, hogy az amúgy maximálisan testbarát anyagból készült implantátum nem képes összeforrni a csonttal és kiesik.

A sikeres implantáció után is nagyon alaposan, odafigyelve kell fogat mosni, ugyanis a fogakat leginkább rongáló fogágy-gyulladás még a titánium csavarokat sem kíméli. Ha nem tartják kordában a gyulladást, az új fog ugyanúgy kieshet, mint az, amelyet pótolni hivatott.

Hír

Lipolézer és presszoterápia

Próbálja ki gépi kezeléseinket, melyekkel centimétereket karcsúsodhat már néhány alkalom után!
 

Tovább
Hír

HIFU - Arclifting mikrofókuszált ultrahanggal -

Műtét nélkül újra fiatalon!

Tovább
Hír

Splendid

Sebészeti beavatkozás nélkül, plazmatechnológiával!

Tovább
Hír

Day Spa Szépségcsomag

Egésznapos kedvezményes szépségcsomag, hölgyeknek és uraknak.

Tovább
SICONTACT - Biztonság a digitális világban